Raamfolie

Raamfolie

Raamfolie is een breed begrip dat verwijst naar alle soorten folie die op ramen worden aangebracht. Dit omvat folies voor verschillende doelen, zoals privacy, zonwering, decoratie, veiligheid en bescherming tegen uv-stralen. Laat Bosman Reklame jouw nieuwe raamfolie ontwerpen en plakken voor een extra dimensie op kantoor of thuis.

Ontdek de mogelijkheden

Functionele raamfolies

Functionele raamfolies bieden veelzijdige oplossingen voor verschillende uitdagingen. Zo helpt zonwerende folie om de temperatuur binnen een pand te verlagen, terwijl veiligheidsfolie ervoor zorgt dat het glas minder snel breekt bij een inbraak of ongeluk. Daarnaast kan UV-werende folie verkleuring van interieur voorkomen. Deze folies zijn op maat verkrijgbaar en worden aangeboden in diverse tinten. Ze kunnen zowel tijdelijk als permanent worden aangebracht, en zijn ideaal voor interieurreclame.
  • 3M raamfolie met een nette afwerking
  • Beschikbaar met zonwerende of UV-werende eigenschappen
  • Biedt zowel privacy als extra veiligheid

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een dunne, zelfklevende folie die op ramen wordt aangebracht voor diverse doelen. In sommige gevallen wordt het als decoratie gebruikt, terwijl in andere het puur functioneel is. Het is een relatief goedkope optie om glasoppervlakten te bewerken in een huis, kantoor of een voertuig. 

Vul hieronder je telefoonnummer in en dan bellen we je zo snel mogelijk terug!
Bel mij terug

De voordelen van folie op het raam

Kiezen voor een folie op het raam kan vele voordelen hebben. Zo kan het zorgen dat de ruimte energiezuiniger wordt, door de kou en tocht buiten te houden in de winter en in de zomer de warmte buiten te laten. Het reguleert de temperatuur in huis en zorgt voor comfortabeler wonen. Verder zijn er nog een aantal voordelen, waaronder:

  • Meer privacy – aangezien de folies geschikt zijn om inkijk te voorkomen.
  • UV-bescherming – veel soorten raamfolie blokkeren tot 99% van de schadelijke uv-stralen. Hierdoor blijven meubels, vloeren en kunstwerken langer mooi, zonder verkleuringen.
  • De veiligheid – er bestaan soorten folie die zorgen dat het glas niet in gevaarlijke scherven uit elkaar valt.
  • Uitstraling van een ruimte aanpassen – met decoratieve raamfolie kun je eenvoudig de uitstraling van de ruimte veranderen. Kies uit het logo van je bedrijf, een quote of een passende vorm om met folie op het raam een verschil te maken.

Naast deze voordelen is het eventueel verwijderen van dit type folie ook gemakkelijk te realiseren.

Alle soorten raamfolie

Zonwerend raamfolie

Deze folie helpt om de zonnewarmte buiten te houden, waardoor de temperatuur binnen aangenamer blijft. Het vermindert de noodzaak voor airconditioning en biedt energiebesparing.

Veiligheidsfolie

Deze beschermende folie voorkomt dat glas bij breuk versplintert, wat de veiligheid verhoogt. Ideaal voor woningen en bedrijven om inbraak of ongelukken te beperken.

UV-werende raamfolie

Deze folie blokkeert schadelijke UV-stralen, waardoor meubels en vloerbedekking minder snel verkleuren. Het biedt bescherming tegen zonneschade.

Switchfolie

Een innovatieve folie die met ÊÊn druk op de knop van transparant naar ondoorzichtig verandert. Perfect voor privacy en veelzijdige toepassingen in woningen en kantoren.

Kiezen voor Bosman Reklame

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om raamfolie in jouw bedrijf of huis te willen is het belangrijk dat je dit door een professional laat doen. Bij Bosman Reklame kunnen wij jou helpen met het design, het printen en het bevestigen van de folie.

Zorg ervoor dat er specialisten zijn die het folie komen aanbrengen, aangezien dit voordelig werkt voor de duurzaamheid van het product. Je wilt namelijk wel dat het in een keer goed wordt geplakt en dat er geen luchtbellen onder komen. Zodra dit wel het geval is, is de kans groot dat het folie vroegtijdig los gaat laten of niet mooi blijft zitten. Kies daarom voor de specialisten van Bosman Reklame, die al jarenlange ervaring hebben.

 

Raamfolie laten plaatsen door Bosman Reklame

Raamfolie laat je plaatsen door Bosman Reklame. Wij zijn gespecialiseerd in folie, zowel voor het raam als voor glas en interieur. Alles wat jij wilt laten wrappen of folie op wilt plaatsen kunnen wij voor je realiseren. Al meer dan 40 jaar zijn wij actief met reclame, drukwerk en bewegwijzering. Neem contact met ons op over de mogelijkheden van raamfolie voor jouw project.

Heb je een project ingedachten?

Neem dan nu vrijblijvend contact op

Ga nu naar contact

Veelgestelde vragen over raamfolie

Er bestaan tal van raamfolies, elk met een specifiek doel. Deze kun je onderverdelen in decoratieve folies, veiligheidsfolies en functionele folies, zoals inbraakwerende folie en UV-werende folie. Daarnaast zijn er folies die geprint worden of juist met de snijtechniek worden vervaardigd. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamfolie die aansluit op jouw wensen.

De levensduur van de meeste functionele raamfolies bedraagt ongeveer 7 jaar. Echter, de precieze levensduur hangt af van het type folie dat je kiest.

Raamfolie kan worden aangebracht bij temperaturen vanaf 5 graden Celsius. Bij lagere temperaturen hecht de lijm niet goed. Wanneer de temperatuur boven de 25 graden Celsius komt, wordt de folie dunner, wat het aanbrengen lastiger maakt, vooral bij folies die over elkaar heen worden geplakt. Wij staan klaar om je te adviseren en te informeren over de juiste mogelijkheden.

De meeste soorten raamfolie kunnen zowel binnen als buiten worden aangebracht. Elke folie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en aanbrengmethoden. We adviseren je graag over welke raamfolie het best past bij jouw doelen.